Marknadsför ditt företag med en smakupplevelse

I en värld där människor är överbelastade med information är det viktigt att marknadsföra sig på rätt sätt för att nå fram till målgruppen. Traditionell marknadsföring har inte samma genomslagskraft och företag letar idag efter nya vägar att nå fram till kunderna. De senaste åren har sociala medier och andra digitala kanaler blivit viktiga för att nå fram i bruset. Samtidigt är många konsumenter trötta på att ständigt mötas av opersonliga budskap i bild och text. Det personliga bemötandet och känslan av uppskattning har blivit viktigare samtidigt som profilering så att företagets varumärke syns och upplevs som sammanhållet och tydligt, fortfarande är viktigt för att lyckas med marknadsföringen.

Events som bjuder på unika profilerade smakupplevelser kan vara ett alldeles utmärkt sätt att visa uppskattning, fira eller göra lanseringar. Samtidigt skapas direkt positiva känslor och företaget förknippas med något gott och trevligt. De flesta matvaror går att profilera men det enklaste och godaste sättet att göra det på är genom olika typer av söta bakverk. Det här kan göras till exempel med en tårta från dinTårta som enkelt kan beställas online. En företagstårta är en perfekt gåva till kunder samtidigt som den kan ingå som en självklar del av till exempel ett lanseringsevent eller en mässa.

För att få största möjliga genomslag genom att använda profilerade bakverk finns det några saker att tänka på:

  • Helhetsperspektivet Se till att färger, former och smaker harmoniserar med den känsla och stil som företaget vill förmedla och med eventets profil i stort. Här gäller det att vara både kreativ och konsekvent. Arbeta fram koncept som följer det företag vill kommunicera samtidigt som ett event eller en mässa kan vara ett utmärkt tillfälle att ta ut svängarna på. När konceptet är spikat – se till så att det reflekteras i allt material, inte minst i bakverken! Välj lokal, musik, servis och dekorationer med utgångspunkt i det valda konceptet och företagets profil för att skapa en genomtänkt och professionell känsla.
  • Råvarorna Anlita tårtmakare som använder bra råvaror och har erfarenhet av att skapa specialbeställningar till företag. Kontakta dem i god tid innan eventet för att planera tillsammans. På det här sättet får du bakverk som både smakar utmärkt och ser ut som förväntat. Fundera tillsammans på vilka smaker och bakverk som bäst representerar företaget på bästa sätt.
  • Sammanhanget Fundera över vilket sammanhang bakverken ska ätas i. Är det ett firande tillsammans med kunder? Då är naturligtvis en riktigt maffig tårta det bästa alternativet. Ett mingelevent? Då är kanske profilerade cupcakes ett bättre alternativ som är enklare för gästerna att äta. Tänk också på eventuella allergier och se till att alltid beställa flera olika alternativ.

Genom välplanerade evenemang som erbjuder unika smakupplevelser finns möjligheten att knyta nya kontakter och bevara goda relationer till befintliga kunder. De inbjudna kommer att känna sig speciella och väl omhändertagna, en bra grund för att bygga ett starkt och välkänt varumärke. I en verklighet där reklam upplevs som påträngande och föråldrat kan profilerade bakverk erbjuda ett alternativ som både erbjuder synlighet men som också faktiskt uppskattas och skapar positiva känslor hos mottagaren.