De bästa verktygen för marknadsföring

Om du har en hemsida och är ute efter nya kunder och ökad trafik är marknadsföring det du bör satsa på. Utan rätt marknadsföring kommer du inte komma särskilt långt, eftersom du helt enkelt inte kommer vara synlig för dina potentiella kunder. Har du aldrig sysslat med marknadsföring tidigare kan det vara svårt att veta vart du ska börja. Som tur är finns det flera hjälpsamma verktyg som kan hjälpa dig på traven och få din hemsida att ranka högre i sökresultaten. Nedan ska vi gå igenom tre av dem.

Ahrefs

Vi börjar med ett av de mest populära verktygen för onlinemarknadsföring idag – Ahrefs. Detta är ett verktyg som kan vara till god hjälp om du vill förbättra din hemsidas SEO, det vill säga hur högt du rankar i Googles sökresultat.

External_Backlinks_grouped_by_Similar_Links__ahrefs_com_blog_on_Ahrefs

Med hjälp av Ahrefs kan du bland annat se hur just din hemsida ligger till när det gäller ranking, vilka sökord som är de allra bästa, hur mycket trafik du har samt hur dina konkurrenter lägger sina länkar. Ahrefs billigaste paket kostar runt tusenlappen varje månad men det är definitivt värt pengarna.

Google Search Console

Google Search Console är ett verktyg som på sätt och vis liknar Ahrefs på det sätt att du kan följa dina positioner på olika sökord samt se vad människor faktiskt söker på. Via Google Search Console kan du även indexera din hemsidas sidor snabbare, vilket kan vara avgörande för din ranking.

google

Detta verktyg är ett alternativ för dig som har en tajt budget, eftersom det är helt gratis. Med tanke på att det inte kostar något får du dock räkna med att informationen inte är lika djupgående som den du får hos Ahrefs.

Yoast

Yoast är ett verktyg som hjälper dig att förbättra din hemsidas SEO. Detta verktyg är ett tillägg som du installerar via WordPress och du kan välja mellan gratisversionen och en premium-version som kostar runt 800 kronor per år.

yoast-seo-3

Med gratisversionen får du tips på hur du ska förbättra dina sidors SEO, du kan se hur många gånger ditt sökord nämns i texten och du kan förhandsgranska SEO-titeln och meta description. Premium-versionen ger dig allt detta, plus att du kan lägga till flera sökord samt få tips på hur du kan lägga interna länkar.